İşletme Yönetimi (Tezli) (İngilizce) Yüksek Lisans
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

İşletme Yönetimi (Tezli) (İngilizce) Yüksek Lisans

Kuruluş

İstanbul Beykent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı, İşletme Yönetimi (İngilizce) Tezli Yüksek Lisans Programı 2024 tarihli YÖK izni ile yürütmektedir.

İşletme Yönetimi (İngilizce) Programının amacı, işletme yönetimi alanında evrensel değerleri benimsemiş öğrencileri ulusal ve uluslararası eksende başarılı kariyer hedeflerine ulaştırmaktır. Ayrıca kendini yenilemeyi bilen ve analitik düşünce becerisine sahip yönetici ve girişimcilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Eğitim dili İngilizcedir.

Kazanılan Derece

Tezli İşletme Yönetimi (İngilizce) Yüksek Lisans Derecesi

Derecenin Düzeyi

Yedinci Düzey (Yüksek Lisans Derecesi)

İşletme Yönetimi (İngilizce) Tezli Yüksek Lisans programına başvurabilmek için adayların, lisans diplomasına ve ALES Eşit Ağırlık puan türünden 55 puandan az olmamak üzere ALES puanına sahip olmaları ve ÖSYM tarafından düzenlenen İngilizce dil sınavlarında (YDS, e-YDS, YÖKDİL) en az 55 puan ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan an az 55’e denk bir puan alması gerekmektedir.

Tezli programa kabul değerlendirmesi ALES puanının %60’ı, ÖSYM tarafından yapılan dil sınavlarından alınan puanın (YDS, e-YDS, YÖKDİL gibi) %10’u, Lisans Not ortalamasının %30’unun hesap edilerek toplanmasıyla oluşacak sıralamaya göre en üst sıradan başlayarak ilgili program kontenjanı kadar asil ve yedek öğrenci alınması şeklindedir. Programda öğrencilerin 60 AKTS’lik en az 7 ders + seminer dersinden ve tez savunması olmak üzere toplamda 120 AKTS’lik iş yüküne dayalı öğrenme hacminden başarılı olmaları gerekmektedir. Tezsiz programa kabul için ise ALES puanı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bunun yanında adayın ÖSYM tarafından düzenlenen İngilizce dil sınavlarında (YDS, e-YDS, YÖKDİL) en az 55 puan ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan an az 55’e denk bir puan alması gerekmektedir.

Beykent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği 10. Maddesi gereğince, Anabilim Dalı Başkanlığı'nın uygun görüşü ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile Enstitü Kurulu'nca belirlenen yatay geçiş koşullarını sağlamaları halinde Enstitülere bağlı programlara yatay geçişle öğrenci alınmaktadır. Öğrencinin bir başka üniversitenin lisansüstü programına kayıtlı iken alıp başarılı olduğu derslerden Beykent Üniversitesinde aynı lisansüstü programa kayıt olduktan sonra hangilerinin asgari ders yükünden sayılması ile ilgili dilekçesine istinaden, ders içeriklerini ve not döküm çizelgesini gösteren başvurusu, anabilim dalı başkanlığının görüşü ve enstitü yönetim kurulu kararıyla belirlenir. Değişim programlarına katılan öğrencilerin karşı üniversiteden aldıkları dersler seçimlik ya da zorunlu ders olarak Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile kabul edilebilir.

Tezli: 2 yıl (maksimum 6 dönem), 1 yılda 2 yarıyıl, her yarıyılda 15 hafta, toplam 120 AKTS. 8 dersten (21 Kredi, 60 AKTS) ve yüksek lisans tez çalışmasından (60 AKTS) başarılı olmak.

Program Profili (programın amacı, programın yapısı, yöneldiği alanlar, bölüm olanakları)

İş dünyasında gerçekleşmekte olan gelişmelerin bilimsel olarak takip edilmesi ve bilimsel olarak incelenmesi İşletme Yönetimi (İngilizce) programının temel hareket noktalarından birisidir. İşletme Yönetimi (İngilizce) programı ile birlikte öğrencilerin uluslararası anlamda bilimsel ve sektörel gelişmeleri yakalamaları hedeflenmektedir. Böylece hem akademik alanda hem de iş dünyasında küresel temel gereksinimleri sağlamış mezunlar verilmesi amaçlanmaktadır. Programdan mezun olacak adayların alanında evrensel değerleri benimsemiş, ulusal ve uluslararası eksende kariyer hedeflerine ulaştırılması sağlanacaktır. Program söz konusu hedeflerden hareketle; yönetim, pazarlama, finans, örgüt kuramları, stratejik yönetim, insan kaynakları yönetimi konuların yanında yöntem ve kuramlara ilişkin derslerle zenginleştirilmiştir. Teorik altyapıyı uygulamalı çalışmalarla destekleyen program, akademik araştırma yapmayı hedefleyen öğrenciler için doktora eğitimine de güçlü bir zemin sunmaktadır.

Temel Program Kazanımları

·  Stratejik düşünme ve analiz yetkinliği: İşletme yönetimi ile ilgili kavramları yaratıcı ve analitik bir şekilde uygulayabilme becerisi kazanır.

·  Problem çözme ve karar verme becerisi: İş dünyasında karşılaşılan karmaşık problemlere yenilikçi çözümler üretebilir.

·  Küresel iş dünyasına uyum sağlama: Uluslararası iş ortamında stratejik yönetim süreçlerini anlayarak etkili kararlar alabilir.

·  Finansal ve yönetsel analiz becerisi: İşletmelerin finansal süreçlerini analiz edip, veriye dayalı kararlar verebilir.

·  Liderlik ve ekip yönetimi: Kurum içi ve dışı ekip çalışmalarında liderlik yapma, organizasyonel süreçleri yönetme yetkinliği kazanır.

·  Teknoloji ve dijital dönüşüm bilgisi: İş dünyasında kullanılan analitik araçları ve iş süreçlerinde dijital dönüşümün etkilerini kavrar.

·  Girişimcilik ve inovasyon bilinci: İş fikirlerini geliştirme, yeni girişimcilik projeleri oluşturma ve inovasyon süreçlerini yönetme becerisi edinir.

·  Etkin iletişim ve müzakere yeteneği: İş dünyasında sözlü ve yazılı iletişim becerilerini kullanarak etkili müzakereler gerçekleştirebilir.

Mezunların İstihdam Profilleri

Mezunlarımız, ulusal ve uluslararası şirketlerde yönetim, finans, pazarlama, insan kaynakları ve stratejik planlama gibi alanlarda kariyer fırsatları yakalayabilmektedir. Ayrıca, akademik kariyer yapmak isteyenler için doktora programlarına geçiş imkânı sunmaktadır. Küresel iş dünyasının dinamiklerine hakim olan mezunlarımız, analitik düşünme becerileri ve stratejik yönetim yetkinlikleriyle çeşitli sektörlerde liderlik pozisyonlarına ulaşmaktadır.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Tezli programlardan mezun olunması durumunda sekizinci düzey programlara başvurabilir.