Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Tarih: 16 Eylül 2020

''Uzun Zaman Önce'' Ankara'dan 3 Ödülle Döndü!

Sanatta Yeterlik öğrencimiz Cihan Sağlam'ın yazıp yönettiği ‘‘Uzun Zaman Önce’’, 31. Ankara Uluslararası Film Festivalinde 3 ödül birden kazandı!

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Sinema-TV Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik programı öğrencimiz Cihan Sağlam’ın yazıp yönettiği “Uzun Zaman Önce” adlı film, 31. Ankara Uluslararası Film Festivalinde üç ödül birden aldı.

‘‘Uzun Zaman Önce’’, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Film Festivalinde, başkanlığını yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun yaptığı ve kurgucu Aylin Zoi Tinel, oyuncu Berkay Ateş, oyuncu Tuğçe Altuğ ve sinema yazarı Uğur Vardan’dan oluşan Ulusal Uzun Film Yarışması Jürisince değerlendirildi.

Jüri, ‘‘Uzun Zaman Önce’’ için yaptığı değerlendirmesinde; “Erkek egemen dünyanın yozlaşmış iktidar ilişkileri içinde, insanın kendisi gibi olabilme halinin elinden alınmışlığını ve sevebilmenin imkânsızlığını güçlü karakterler ve tutarlı atmosferle anlatabilmeden dolayı’’ Cihan Sağlam’ı En İyi İlk Film Ödülüne layık gördü.

Filmin başarısı, festivalin kurucusu Mahmut Tali Öngören adına verilen En İyi İlk Film Ödülü ile sınırlı kalmadı. Filmdeki performansıyla beğeni toplayan Serdar Orçin, En İyi Erkek Oyuncu Ödülüne layık görülürken, Uygur Yiğit'e ise En İyi Özgün Müzik Ödülünü kazandı.

Öğrencimiz Cihan Sağlam'ı ve çalışma arkadaşlarını tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.