Tarih: 19 Nisan 2024

Güvenli İnternet Merkezi ve YÖK İşbirliğiyle Gerçekleştirilecek Olan Araştırma Çalışması Hakkında

Güvenli İnternet Merkezi ve YÖK işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan araştırma çalışması, üniversite öğrencilerinin siber suç farkındalıkları ile siber zorbalık durumları arasındaki ilişkiyi incelemeyi amaçlamaktadır. Bu çalışma, 2016 yılında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde kurulan Güvenli İnternet Merkezi tarafından desteklenmektedir. Merkez, internetin bilinçli ve güvenli kullanımını teşvik etmek amacıyla çeşitli bilinçlendirme, yardım ve ihbar hizmetleri sunmaktadır.

Araştırma, internet kullanımı konusunda farkındalığı artırmak ve güvenli kullanımı teşvik etmek amacıyla dijital okuryazarlık, mahremiyet, bilgi güvenliği, sosyal ağ platformları, güvenli internet hizmetleri, dijital oyunlar ve internet sağlığı gibi çeşitli konu başlıklarında saha çalışmaları yapılmasını içermektedir. Bu çalışmanın sonuçları, Güvenli İnternet Merkezi'nin yürüttüğü bilinçlendirme faaliyetlerini zenginleştirerek daha geniş bir yelpazede hizmet sunmasını sağlayacaktır.

Çalışma, çevrimiçi bir platform üzerinden yürütülecek olup, ilgili etik kurul onayı alınmıştır. Lisansüstü öğrencilerimiz ve akademik personelimiz, araştırmaya katılım göstererek bilgi ve deneyimlerini artırabilirler. Katılım için gereken detaylar ve çevrimiçi form aşağıdaki bağlantıda yer almaktadır: https://forms.gle/PbTSUiKYK1wxVeDZ6

Herkesin bu önemli çalışmada yer almasını ve bu fırsatı değerlendirmesini öneriyoruz.

Enstitü Yönetimi