Tarih: 08 Şubat 2024

2023-2024 Bahar Dönemi Ders Seçimi ve Ders Programları Hakkında

Öğrencilerimizin Dikkatine;

• 2023-2024 Bahar Dönemi Uzaktan Öğretim Yüksek Lisans Programlarına Ait Ders Programı için tıklayınız.
  • 2023-2024 Bahar Dönemi Örgün Öğretim Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Ait Ders Programı için tıklayınız.

*Ders kayıt işlemleri öğrencilerimiz tarafından öğrenci bilgi sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Akademik takvimde yer alan zaman aralığında  ders seçim işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

-Öğrenci Bilgi Sistemine giriş için tıklayınız.

-Ders seçim adımlarını görüntülemek için tıklayınız.

Temel Kurallar:

1. Yüksek lisans öğrencilerimiz bir dönemde maksimum 45 AKTS / 7 dersten fazla ders alamazlar.
  2. Doktora ve Sanatta Yeterlik öğrencilerimiz bir dönemde maksimum 45 AKTS / 6 dersten fazla ders alamazlar.
  3. 2023-2024 Bahar dönemi girişli tezsiz yüksek lisans programlarında kayıtlı öğrencilerimiz, ders programlarında yer alan beş dersi de seçmek zorunludur.
  4. Seminer dersi, tezli öğrencilerimiz için zorunlu bir derstir.
  5. Tezsiz programlarda okuyan öğrencilerimiz ders dönemlerini tamamlamak için, iki dönemin toplamında 10 dersten başarılı olmalıdır.
  6. Tezli programlarda okuyan öğrencilerimiz ders dönemlerini tamamlamak için, iki dönemin toplamında 7 ders ve 1 seminer dersinden başarılı olmalıdır.
  7. Ders seçim işlemleri, ders döneminde olan öğrenciler için geçerlidir.